Go Back Email Link
Hjemmelavet pizza

Med denne opskrift på pizzadej, har du en mængde, der passer perfekt til en bradepande. Den perfekte størrelse, når hele familien skal have pizza.

Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Pizzadej til 1 bradepande eller 4 mindre pizzaer
  • 12/25 g gær Kommer an på om du koldhæver din dej
  • 4 dl lunken vand
  • 3 g salt
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel (gerne tipo 00)
Pizzasovs
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Lidt sukker
  • Salt og peber
Sådan gør du
Pizzasovs
  1. Kom flåede tomater, olivenolie, tørret oregano, tørret basilikum i en beholder og blend det sammen med en stavblender.

  2. Smag til med sukker, salt og peber.

Pizza
  1. Hvornår skal du bruge din pizzadej?

    Ved langtidshævet dej (8-12 timer på køkkenbordet eller ca. 24 timer på køl), skal du bruge 12 g gær.

    Ved almindelig hævning 25 g gær.

  2. Start med at smuldr din gær i skålen.

  3. Kom lunkent vand i og rør gæren ud.

  4. Tilsæt salt, olie og durummel og rør det sammen.

  5. Tilsæt herefter hvedemelet og rør det sammen.

    Bruger du en røremaskine med dejkroge tager det ca. 10 minutter.

    Ælter du i hånden tager det lidt længere tid.

    Det vigtige er, at din dej er smidig og elastisk. Du skal kunne se, at den danner glutennetværk.

    Dejen vil være lidt klistret, men du må ikke tilsætte mere mel, for så bliver din dej tør og umulig at arbejde med.

  6. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie. Dæk den med en frysepose, der er klippet op eller et låg, så dejen kan holde på fugten.

  7. Langtidshævning: Lad din dej stå på køkkenbordet i 8-12 timer til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Koldhævning: Lad dejen hæve ½ time på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet til næste dag. (Den skal hæve ca. 12 timer til dobbelt størrelse.) Tag den ud af køleskabet ½-1 time før du skal bruge den.

    Almindelig hævning: Lad dejen stå i 1-1½ time til den er hævet til dobbelt størrelse.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  8. Forvarm din ovn til 230 grader varmluft i 30 minutter. Enten med din bagesten eller bradepande i, så den er varmet godt op.

  9. Drys mel på bordet og hæld dejen ud ovenpå melet. Du må ikke bruge for meget mel, men skal bruge tilpas til, at dejen ikke klistrer til bordet.

  10. Form din dej med hænderne. Det gør du ved at skubbe den ud, så den får den form du ønsker.

    Jeg har formet den til en firkant, så den passer i min bradepande.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  11. Kom din dej over på et stykke bagepapir og fordel pizzasovsen på.

    Sørg for det er fordelt i et tyndt lag, så dejen er fugtig men ikke drivvåd.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  12. Kom det fyld du godt kan lide på, men husk ikke at komme for meget fyld på, da for meget fyld vil tage varme fra bunden.

    Hjemmelavet pizza opskrift
  13. Skub dit bagepapir over på den varme bagesten eller bradepande og bag din pizza i 8-10 minutter.

    Husk ovne bager forskelligt, så hold øje med din pizza.

    Hjemmelavet pizza opskrift