Go Back Email Link
Cookies med chokolade

Lav lækre chokolade cookies med den perfekte sprøde kant og blød midte. Her går vi ikke ned på chokolade. Læs gerne mine tips og tricks i indlægget inden du går i gang.

Husk at tage smør og æg ud af køleskabet i god tid.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 110 g blødt smør
  • 50 g hvidt sukker
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 æg
  • 180 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 180 g chokolade
Sådan gør du
  1. Kom den bløde smør i en skål sammen med hvidt sukker og lyst rørsukker.

  2. Pisk det hele godt sammen med en elpisker. Det skal piske til det er godt luftigt.

  3. Tilsæt vaniljeekstrakt og æg og pisk det med.

  4. Sigt hvedemel og bagepulver.

  5. Bland det med salt og kom det i skålen til de øvrige ingredienser.

  6. Vend det hurtigt sammen.

    Det må ikke piske for længe, da luften ikke må slås ud af dejen.

  7. Hak chokoladen og tilsæt det meste til dejen.

    Gem lidt af chokoladen.

  8. Form dejen med en ske eller is scooper og sæt den på en bageplade med bagepapir.

    Sørg for at der er god afstand mellem småkagerne, da de flyder ud.

  9. Stil dejen på køl minimum 30 minutter.

  10. Tryk lidt chokoladestykker ned i toppen af dine cookies kugler.

  11. Bag dine cookies ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter.

    Bager din ovn meget hårdt kan du sænke ovn temperaturen til 175 grader varmluft.

  12. Kom de nybagte småkager på en rist til afkøling med det samme, så de holder på fugtigheden.

    Cookies med chokolade opskrift