Go Back Email Link
Jødekager

Nemme og sprøde julesmåkager med en dejlig sødme. Rul dejen til en pølse og skær tynde skriver eller rul den ud og udstik fine former.

Ret: Småkager
Antal: 100 småkager
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 120 g sukker
  • 170 g smør
  • 1 æg
Pynt
  • 25 g mandler
  • 1 æg
  • Sukker (evt. perlesukker)
  • Kanel (kan udelades)
Sådan gør du
  1. Start med at smutte mandlerne, som skal bruges til pynt.

  2. Del dem i halve og stil dem til side.

  3. Kom mel, hjortetaksalt og sukker i en skål med flad bund og bland det.

    Jødekager opskrift
  4. Tilsæt det kolde smør skåret i mindre stykker.

    Jødekager opskrift
  5. Smuldr smørret godt sammen med melblandingen.

    Jødekager opskrift
  6. Tilføj ægget og ælt dejen sammen.

    Jødekager opskrift
  7. Sæt dejen på køl.

    Vil du ikke udstikke dejen, rulles den til en pølse før den kommer på køl.

    Jødekager opskrift
  8. Skær skiver af din dej ca. 3 mm. og kom skiverne på en bageplade med bagepapir.

    Du kan også rulle dejen tyndt ud og udstikke fine figurer. Kom også dem på en bageplade med bagepapir.

    Jødekager opskrift
Pyntning
  1. Pisk ægget sammen og smør det på dine småkager med en bagepensel.

  2. Sæt en halv mandel på midten af hver småkage.

  3. Drys med sukker og eventuelt kanel.

    Jeg bruger perlesukker og udelader kanelen.

    Jødekager opskrift
  4. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. Bruger du varmluft bages de ved 180 grader.

    Husk ovne bager forskellige, så hold øje med dine småkager