Go Back Email Link
Brunkager med appelsin

Lækre og nemme brunkager, som smager skønt med et strejf af appelsin. Gør dejen klar og bag løbende. Så kan du nemt tage en portion nybagte småkager ud af ovnen.

Ret: Småkager
Antal: 140 småkager
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 250 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 125 g smør
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • 100 g mandler
  • 100 g kandiseret appelsinskal fra Dr. Oekter (kan udelades)
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Start med at smutte mandlerne og hak dem fint.

  2. Kom sirup, brun farin og smør i en gryde og smelt ved svag varme. Tag herefter gryden af varmen.

    Brunkager med appelsin opskrift
  3. Rør potasken ud i vandet. Der må ikke være klumper. Bland den herefter med sukkermassen.

    Lad sukkermassen køle til den er lunken.

    Brunkager med appelsin opskrift
  4. Krydderierne blandes og tilsættes sukkermassen. 

    Brunkager med appelsin opskrift
  5. Tilsæt de hakkede mandler og appelsinskal til sukkermassen.

    Brunkager med appelsin opskrift
  6. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det hele godt sammen. 

    Brunkager med appelsin opskrift
  7. Du har herefter en meget tyktflydende dej. 

    Stil den til afkøling.

  8. Når den er kølet ned rulles dejen til 2 pølser med ca. 5 cm i diameter.

    Brunkager med appelsin opskrift
  9. Læg rullerne på køl.

    Brunkager med appelsin opskrift
  10. Når de er kølet ned skæres der ½ cm tykke skiver ad dejen og det fordeles på en bageplade med bagepapir.

    Brunkager med appelsin opskrift
  11. Med en diameter på 5 cm, kan der cirka være 24 småkager på hver bageplade, hvis du har en standard størrelse.

  12. Bag småkagerne ved 200 grader almindelig varme eller ved bagning af flere plader bruges 180 grader varmluft.

  13. Småkagerne skal bage i 5-7 minutter.

    Ovne bager forskelligt, så husk at holde øje.

  14. Småkagerne er bløde når de kommer ud af ovnen, fordi de er varme. De bliver hårde, når de er kølet af.