Lækre og nemme brunkager, som smager skønt med et strejf af appelsin. Gør dejen klar og bag løbende. Så kan du nemt tage en portion nybagte småkager ud af ovnen.
Start med at smutte mandlerne og hak dem fint.
Kom sirup, brun farin og smør i en gryde og smelt ved svag varme. Tag herefter gryden af varmen.
Rør potasken ud i vandet. Der må ikke være klumper. Bland den herefter med sukkermassen.
Lad sukkermassen køle til den er lunken.
Krydderierne blandes og tilsættes sukkermassen.
Tilsæt de hakkede mandler og appelsinskal til sukkermassen.
Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det hele godt sammen.
Du har herefter en meget tyktflydende dej.
Stil den til afkøling.
Når den er kølet ned rulles dejen til 2 pølser med ca. 5 cm i diameter.
Læg rullerne på køl.
Når de er kølet ned skæres der ½ cm tykke skiver ad dejen og det fordeles på en bageplade med bagepapir.
Med en diameter på 5 cm, kan der cirka være 24 småkager på hver bageplade, hvis du har en standard størrelse.
Bag småkagerne ved 200 grader almindelig varme eller ved bagning af flere plader bruges 180 grader varmluft.
Småkagerne skal bage i 5-7 minutter.
Ovne bager forskelligt, så husk at holde øje.
Småkagerne er bløde når de kommer ud af ovnen, fordi de er varme. De bliver hårde, når de er kølet af.