Lav fine spiral småkager med vanilje og kakao smag.
Hvis du gerne vil lave dem i forskellige farver, kan du bruge to vaniljedeje, som du farver i forskellige farver. På den måde bliver farverne ikke påvirket af farven fra kakao. Brug pastafarver, så du undgår at tilføre for meget væske til dejen.
Småkagerne smager godt både som rene vanilje småkager og en blanding af vanilje og kakao.
Kom hvedemel, sukker og vanilje i en flad skål og bland det sammen.
Tilføj det kolde smør skåret i mindre stykker.
Smuldr smørret godt sammen med hvedemel, sukker og vaniljesukker.
Tilføj ægget og ælt dejen sammen.
Kom hvedemel, sukker og kakaopulver i en flad skål og bland de sammen.
Tilføj det kolde smør skåret i mindre stykker.
Smuldr smørret godt sammen med hvedemel, sukker og kakao.
Tilføj ægget og ælt dejen sammen.
Kom vaniljedejen på et let meldrysset bord og rul dejen ud i et rektangel på 20x30 cm med en kagerulle.
Gør det samme med kakaodejen og læg den ovenpå vaniljedejen.
Rul forsigtigt med kagerullen, så de to deje samler sig.
Rul dejen fra den korte led, så den får et fint spiralmønster og læg din rulle på køl i et par timer.
Når dejen er kølet ned, er det nemt at skære den i tynde skiver på ½ cm.
Kom skiverne på en bageplade med bagepapir. Sørg for der er lidt afstand mellem kagerne, så de ikke smelter sammen.
Bag kagerne ved 200 grader almindelig ovn eller ved bagning af flere plader ad gangen, kan de bages ved 180 grader varmluft i ca. 7 minutter.
Husk ovne bager forskellige, så hold øje med dine småkager.
Lav to vaniljedeje og tilføj pastafarve til de får de ønskede farver.
Følg herefter vejledningen herover for sammenrulning.