Go Back Email Link
Vegansk rabarber cheesecake

Opskriften passer til en springform på 22 cm i diameter.

Ret: Kage
Ingredienser
Bund
  • 8 digestive kiks
  • 85 g vegansk smør
Vegansk ostecreme
  • 150 g cashewnødder
  • 1 ds kokosmælk Den fede del - ca. 200 g
  • 2 dl soya fløde (piskbar)
  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 2 breve Dr. Oetker vegegel
Rabarbergele
  • 1 dl rabarbersaft Find opskriften på rabarbersaft her på bloggen
  • 2 breve Dr. Oetker vegegel
  • 2 spsk flormelis
Sådan gør du
  1. Sæt din ring fra springformen eller bagering på dit fad.

    Kom en gang kageplast rundt i ringen.

Bund
  1. Kom digestive kiks i en foodprocessor og hak dem fint.

  2. Smelt det veganske smør forsigtigt i en lille kasserolle.

  3. Bland smørret med kiksene og fordel blandingen i bunden af din bagering.

    Stil bunden på køl.

Vegansk ostecreme
  1. Sæt cashewnødder i blød i koldt vand i 1-2 timer.

  2. Blend dem i en food processor til fine stykker.

  3. Tilsæt den fede del af kokosmælken i food processoren og blend det sammen med nødderne til en fin cremet masse.

  4. Kom rabarber og sukker i en gryde og blend det med en stavblender.

  5. Tilsæt vegegel og rør det sammen.

  6. Varm forsigtigt blandingen op.

  7. Køl rabarberkompotten lidt ned igen og tilsæt den i food processoren og blend det hele sammen.

  8. Pisk din soya fløde til en let flødeskum og vend cremen fra food processoren sammen med.

  9. Fordel cremen ovenpå din bund og stil den på køl.

Rabarbergele
  1. Kom rabarbersaft i en gryde sammen med vegegel og kog det forsigtigt op.

    (hold evt. lidt saft tilbage, som du kan tilsætte hvis din gele stivner for hurtigt)

  2. Køl rabarbergelen ned til ca. 35 grader.

  3. Kom rabarbergelen på toppen af din cheesecake i små skefulde forskellige steder og træk dem ud i swirls med et træspyd.

    Vegansk rabarber cheesecake opskrift