Go Back Email Link
Blondie med rabarber

Passer til en springform på 22 cm i diameter.

Du kan sagtens skifte rabarberne ud med forskellige typer bær, som f.eks. hindbær og blåbær.

Har du ikke friske rabarber, kan du også godt bruge frosne.

Ingredienser
  • 200 g hvid chokolade
  • 300 g rabarber
  • 3 æg
  • 1 dl olie
  • 200 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 145 g hvedemel
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
  1. Start med at smelte hakke den hvide chokolade og kom den i en skål.

    Smelt chokoladen over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen.

  2. Bruger du frosne rabarber skal de tø og vandet skal hældes fra.

    Bruger du friske rabarber, skal dine rabarberstængler renses og snittes i mindre mundrette stykker.

  3. Kom æg, olie, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en let og luftig masse med en el-pisker.

  4. Tilføj den smeltede hvide chokolade til æggemassen og rør det sammen.

  5. Tag en anden skål og sigt hvedemel og bagepulver sammen og bland det med salten.

  6. Vend herefter de tørre ingredienser i de våde og rør det godt sammen.

  7. Tilsæt til sidst dine rabarber og rør dejen sammen.

  8. Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter.

    Husk - ovne bager forskelligt. Kig altid til dine kager 5-10 min før der står i opskriften at de er færdige. Måske din ovn bager hårdere end min.

  9. Kagen skal stadig virke en smule ubagt i midten.

  10. Lad kagen køle af og opbevar den på køl.

    Den kan sagtens bages dagen før, så den når at sætte sig.

Pyntning
  1. Kagen her er pyntet med en hvid chokolademousse, men du kan sagtens servere den uden en masse pynt.

    Blondie med rabarber