En nem og hurtig ret til dig, der gerne vil have hurtig mad eller som gerne vil servere noget, hvor selv børnene har tålmodighed til at vente.
Skræl og hak dit rødløg fint og kom det i en skål.
Vask tomaterne og skær dem i mindre stykker. Kom også dem i skålen.
Tilsæt tomatpure og rørsukker.
Hak basilikummen fint og kom også den i skålen.
Har du ikke frisk basilikum hjemme kan du sagtens bruge lidt tørret i stedet. Tilføj til din smag.
Tilsæt lidt salt og rør det hele godt sammen.
Vil du gerne have en mere ensartet tekstur, så kan du med fordel bruge en stavblender.
Skær avocadoerne over på midten og pil stenen ud.
Kom avocado kødet i en skål og mos dem godt sammen.
Pil og hak hvidløg og rødløg og kom det i skålen til avocadoerne.
Mos det hele godt sammen og smag til med saften fra limen.
1 gryde (brug evt. 2 - en til tilberedning af kylling og en til selve opvarmning af nachos)
Evt. en dyb pande (hvis du hellere vil bruge det til opvarmning af dine nachos)
Låg til din gryde eller pande
Lav salsa og guacamole klar, hvis du gerne vil lave den selv.
Skær dine kyllingebryster i passende strimler.
Start med at lade brænde dit bål ned, så gryden kan placeres ovenpå en rist eller den løsning du har ved din bålplads.
Kom olie eller smør i din gryde og steg kyllingen.
Krydr med salt og peber.
Tag kyllingen op ad gryden og gem den i en ren skål.
Den skal du bruge om lidt.
Brug eventuelt en ny gryde eller en dyb pande til at komme ingredienserne i til dine nachos.
Du kan også sagtens bruge den samme gryde igen.
Stil din gryde ved siden af bålet og start med et lag af nachos chips.
Kom herefter din tilberede kylling og eventuelt salsa.
Vi udelader salsa og serverer det ved siden af til de nachos børnene skal have. Så kan de selv styre det.
Kom herefter ost på og sæt gryden over bål og kom låget ovenpå, så gryden fungerer som en lille ovn.
Lad den stå lidt og server når osten er smeltet.
Server dine lune nachos med guacamole og creme fraiche til.