Go Back Email Link
Hjemmelavet cheeseburger

Cheeseburgeren er en rigtig klassiker. Den er nem at lave og smager skønt.

Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 500 g Oksekød 8-12%
  • 8 skiver Ost
  • 4 stk Burgerboller
  • Burgerdressing
  • Romainesalat
  • Syltede rødløg evt. rå rødløg i skiver
  • Syltede agurker evt. friske agurker i skiver
  • Tomater
Sådan gør du
  1. Del kødet op i 4 lige store dele.

  2. Ælt kødet godt sammen i hænderne og pres det meste at luften ud af kødet.

    Nogen kaster bøffen ned i skærebrættet eller bordet for på den måde at slå luften ud.

  3. Form hver del til 4 ensartede flade bøffer.

    Den skal være lidt flad for at man ikke skal slås for meget med at bide over burgeren, når det hele er samlet.

  4. Hak blidt hver side af bøfferne på kryds og tværs, med den skarpe side af en stor kniv.

    Det medvirker til at bøffen ikke trækker sig så meget sammen.

  5. Kom et drys salt over og kværn lidt frisk peber hen over bøfferne.

  6. Steg nu bøfferne ved middel til høj varme, eller kom dem på en varm grill i 5 minutter på den ene side.

  7. Vend bøffen og kom 2 skiver ost på den varme side af bøffen og giv den 5 minutter på den anden side. Så vil osten smelte på toppen imens.

  8. Skær burgerbollerne over og lun dem i ovnen, på brødristeren eller på grillen.

  9. Tag den nederste bolle og kom burgerdressing på.

  10. Kom salat ovenpå, syltede rødløg, burgeren med ost på og syltede agurker.

    Kom evt. friske agurkeskiver og tomatskiver i også.

  11. Smør den øverste bolle med burgerdressing og saml burgeren.