Go Back Email Link
Mexicansk burger med nachos, salsa og guacamole

Denne burger smager skønt og så kan du lave den i den nemme udgave, hvor du køber burgerboller og salsa eller du kan lave det hele fra bunden og imponere dine gæster.

Ret: Hovedret
Antal: 4 burgere
Ingredienser
Guacamole
  • 3 modne avocadoer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 lime
Salsa
  • 3 tomater
  • 1 lille dåse tomatpure (70 g)
  • 3 tsk sambal oelek
  • salt
Bøffer
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 burgerboller
  • 1 lille romainesalat
  • Tortillachips
  • 1 pose revet ost
Sådan gør du
Guacamole
  1. Skær avocadoerne over på midten og pil stenen ud.

  2. Kom avocado kødet i en skål og mos dem godt sammen.

  3. Pil og hak hvidløg og rødløg og kom det i skålen til avocadoerne.

  4. Mos det hele godt sammen og smag til med saften fra limen.

Salsa
  1. Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål.

  2. Tilføj tomatpure og blend det godt sammen.

  3. Smag til med Sambal Oelek og salt.

Bøffer
  1. Kom hakket oksekød i en skål sammen med oregano og spidskommen.

    Ælt det godt sammen.

  2. Varm en pande op og kom lidt fedtstof på.

  3. Form din fars til 4 flade bøffer, kom dem på panden og brun dem på begge sider.

    Krydr med salt og peber.

    Det er en smagssag hvor gennemstegte du ønsker dem.

Tilbehør og samling af burgeren
  1. Kom tortilla chips på en bradepande og fordel revet ost over.

  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

    Varm tortillachips og ost i ovnen til osten er smeltet og har fået farve.

  3. Skær bollerne over og rist dem i ovnen på en rist eller på en brødrister.

  4. Smør den nederste bolle med salsa og kom et stykke salat på.

    Ovenpå salaten kommes bøffen og guacamole inden den øverste bolle kommes på til sidst.

  5. Server med tortillachips til.