Go Back Email Link
Påskekager af romkuglemasse

Lav små søde påskekager i romkuglemasse og pynt dem lige som du vil.

Ingredienser
Romkuglemasse
  • Kagerester (chokoladekage, drømmekage og lignende)
  • Hindbærmarmelade eller eventuelt en hindbærroulade
  • Smørcreme eller frosting
  • Rom eller romessens - start med et par spsk. så dine romkugler ikke bliver alt for stærke i smagen.
  • Evt. bagekakao / usødet kakao
Pynt
  • Marcipan eller fondant
  • Glasur - flormelis og past. æggehvide (evt. vand) (jeg laver den af flormelis og æggehvide, men du kan også bruge vand)
  • Pastafarve til at indfarve marcipan / fondant / glasur
  • Masser af krymmel
Sådan gør du
Lav romkuglemassen
  1. Start med at smuldre dine kagerester i en skål.

  2. Tilsæt lidt smørcreme eller frosting (hvis du har det) og rør det sammen.

  3. Kom lidt hindbærmarmelade og rom i og rør det godt sammen.

    Sørg for at holde lidt af hindbærmarmeladen og rommen tilbage, da det er nemmere at tilføje lidt ekstra for at få den rigtige konsistens og smag.

  4. Tilsæt evt. lidt mere smørcreme, hindbærmarmelade eller rom afhængig af hvordan du gerne vil have smagen. 

    Konsistensen skal være til at trille til romkugler, men den må ikke være for blød.

Form dine påskekager
  1. Tryk romkuglemassen flad til en højde på ca. 1,5-2 cm.

  2. Find fine udstikkere og tryk dine kager ud.

  3. Pynt kagerne efter eget ønske – her er det bare at slippe fantasien løs. Du kan enten beklæde kagerne med marcipan eller fondant, pynte med glasur og krymmel eller evt. chokolade.