Go Back Email Link
De bedste dessert pandekager

Vil du gerne have sprøde pandekager, kan du tilføje øl til dejen. Da jeg gerne bruger mine pandekager til pandekage lagkager, bruger jeg ikke øl i dejen, men skriver den her i opskriften alligevel.

Ingredienser
Ca. 20 pandekager
  • 100 g smør
  • 100 g sukker Synes du det er for meget, så kan du også nøjes med 1 spsk. (ca. 15 g)
  • 400 g mel
  • 8 æg
  • 1 l mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • evt. ½ dl øl hvis du gerne vil have sprød skorpe
Sådan gør du
  1. Start med at smelte smørret i en gryde og lad det køle lidt.

  2. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en ensartet masse.

  3. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  4. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

  5. Server pandekagerne lune med sukker og syltetøj eller lad dem køle af til din pandekage lagkage.

    Du kan sagtens bage dem og komme på køl og så lune dem lidt i ovnen, inden de skal serveres.