Go Back Email Link
Lette og luftige burgerboller

Her finder du opskriften på de bedste burgerboller bagt med durummel.

Antal: 12 stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 10 g salt
  • 300 g durummel
  • 400 g hvedemel jeg bruger tipo00
  • 1 æg
  • 1 håndfuld sesamfrø
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i vandet i en stor skål.

  2. Tilsæt yoghurt og salt og rør det sammen.

  3. Tilsæt durummel og det meste af hvedemelet.

  4. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere hvedemel, hvis der er behov for dette.

    Dejen skal være fast, men må gerne klistre lidt. Den skal lige akkurat slippe fingrene.

  5. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

  6. Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller. Lad bollerne hvilke på bordet i ca. 5 minutter.

  7. Læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade.

    Det passer med der kan være 6 boller hver plade, så du skal bruge 2 plader.

    Du kan også komme et stykke bagepapir ovenpå bollerne og en bageplade. Her vil vægten hjælpe med at bollerne ikke hæver opad.

  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø

  9. Lad bollerne efterhæve i 25 minutter.

  10. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft (brug gerne damp) i 12-15 minutter. 

    Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen.