Go Back Email Link
Oreo kage opskrift nem og lækker

Denne lækre Oreo kage er lavet på den bedste chokoladekage - mudcake og fyldt med lækkert friskt fyld lavet på cream cheese.

Jeg bagte 2 x mudcake opskrift for at få lidt ekstra højde på kagen, men det er slet ikke nødvendigt. Hvis du nøjes med en enkelt portion er der bare mere fyld mellem lagene og det gør bestemt ikke noget.

1 portion passer til en springform på 18 cm i diameter.

Antal: 10 personer
Ingredienser
Mudcake
  • 150 g smør
  • 200 g chokolade
  • 4 tsk Nescafé
  • 1 dl vand
  • 220 g kagehvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 40 g bagekakao / usødet kakao
  • 1 tsk natron
  • 160 g sukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 æg
Oreo fyld
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g cream cheese neutral
  • 225 g flormelis
  • 8 Oreos
Oreo smørcreme
  • 450 g smør
  • 750 g flormelis
  • 3 spsk fløde
  • 10 Oreos
Chokolade drip (chokolade ganache)
  • 150 g chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Mudcake
  1. Kom smør, chokolade, Nescafé og vand i en lille gryde og smelt ved svag varme.

  2. Tag en skål og sigt mel, bagepulver, kakao og natron, så du undgår klumper.

  3. Tilsæt sukkeret til melblandingen og bland det forsigtigt sammen.

  4. Hæld den smeltede chokoladeblanding i skålen med mel og rør det sammen med en grydeske. (du skal røre - ikke piske)

  5. Tilsæt kærnemælk og æg lidt ad gangen og rør imellem hver gang. (du skal stadig røre i dejen og ikke piske)

  6. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 180 grader ved over-/under varme i ca. 1 time.

    Kig til den efter 50 minutter - ovne bager forskelligt.

Oreo fyld
  1. Pisk din fløde til en let flødeskum - den må ikke overpiskes, men skal være cremet og lækker

  2. Tag en anden skål og kom cream cheese i.

  3. Sigt flormelis i skålen med cream cheese og pisk det sammen.

  4. Knus dine Oreos og kom dem i skålen med cream cheese.

  5. Vend fløden i blandingen til du har en lækker cremet masse.

Oreo smørcreme
  1. Kom smør, flormelis og fløde i en skål og pisk det til en cremet masse.

  2. Knus dine Oreos og kom dem i smørcremen. Rør det sammen

Chokolade drip (chokolade ganache) - skal først laves når kagen er samlet
  1. Varm fløden forsigtigt op i gryde. Den må ikke koge.

  2. Hak chokoladen og kom den i en skål.

  3. Hæld den varme fløde over og lad den stå lidt inden du rører det sammen.

  4. Lad den stå og tykne lidt inden du laver drip på kagen.

Samling af kagen
  1. Del din mudcake i bunde.

  2. Læg den nederste bund på dit fad og sæt en kagering omkring.

    Du kan med fordel bruge kagefolie til at sætte rundt om kagen, så det er nemmere at få kagen fin ud af formen, når den er samlet.

    (kagefolie er et stykke plast, som du klipper til i den rigtige længde og sætter rundt i kangen af din kagering)

  3. Kom din smørcreme i en sprøjtepose og lav en ring rundt i kanten oven på bunden, så der er hold på fyldet.

    Kom fyld inden i ringen og sæt den næste bund på.

  4. Gentag proces med smørcreme og fyld til du ikke har flere bunde.

  5. Stil kagen på køl en halv times tid.

  6. Tag kagen ud og befri den for kagering og kagefolie.

  7. Smør den op med smørcremen og stil den på køl.

    (sørg for at der er smørcreme tilbage til at pynte toppen af kagen)

  8. Når kagen er kølet ned efter en halv times tid, laver du din chokolade ganache til at lave chokolade drip.

  9. Sørg for at din drip ikke er flydende, men har nået at køle til en lidt tykkere konsistens.

    Brug en kage sprøjte eller en sprøjte pose med et lille hul i enden og lav drip hele vejen rundt.

    Til sidst smører du den sidste del af ganachen ud på toppen af din kage.

  10. Sæt kagen på køl, så din drip kan køle ned.

    (det går rimelig hurtigt)

  11. Pynt kagen med smørcremen og sæt Oreos på lige inden den serveres.