Go Back Email Link
Rabarber-jordbær marmelade

Det er så nemt at lave sin egen marmelade og det er skønt, når du vinteren igennem kan nyde smagen af sommer.

Antal: 6 mellemstore glas
Ingredienser
  • 900 g rabarber (kan bruge både friske og fra frost)
  • 600 g jordbær (kan bruge både friske og frost)
  • 600 g sukker
  • 1-2 brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade
Sådan gør du
  1. Tag 3 spsk sukker og bland det med et brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade

  2. Kom rabarber, jordbær og resten af sukkeret i en gryde og kog det op.

  3. Efter 10-15 minutter stavblender jeg marmeladen, da vi bedst kan lide den sådan.

    Du kan sagtens undlade dette, så du beholder teksturen fra bærrene.

  4. Skum marmeladen af og tag gryden af varmen.

  5. Drys geleringspulver i marmeladen under omrøring.

    Har du brugt stavblender, kan du med fordel blende mens du tilføjer pulveret.

  6. Tag en lille klat marmelade på en tallerken og tjek tykkelsen.

  7. Jeg tilføjede ca. 1 spsk ekstra geleringspulver for at gøre marmeladen mere fast, men det er slet ikke nødvendigt til en almindelig gang marmelade.