Go Back Email Link
Chokolademousse med karamelganache og peanuts krokant

Denne lækre og fløjlsbløde mousse får et godt modspil af de saltede peanuts og samtidig giver det en god konsistens til desserten med lidt lækkert knas.

Ret: Dessert
Antal: 4 personer
Ingredienser
Peanut krokant
  • 100 g sukker
  • 100 g saltede peanuts
Chokolademousse
  • 100 g mørk chokolade
  • 2,5 past. æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 2 past. æggehvider
  • 1,5 dl piskefløde
Karamelganache med saltede peanuts
  • 100 g karamel chokolade (gold chokolade)
  • 1 dl piskefløde
  • 15 g saltede peanuts
Pynt
  • Peanut krokant
  • Guld chokoladekugler
  • Eventuelt en lille spiselig blomst
Sådan gør du
Peanut krokant
  1. Start med at lave din peanut krokant.

    Det kan sagtens laves et par dage i forvejen.

  2. Smelt sukkeret forsigtigt til en karamel på en pande.

  3. Kom peanuts på panden og sørg for at få fordelt karamellen godt.

  4. Kom peanuts på et stykke bagepapir og lad det køle af.

  5. Hak din krokant i passende størrelse med en brødkniv

  6. Kom din peanut krokant i portionsglas så det dækker bunden af glasset.

    Ca. 2-3 spsk pr. glas.

    (Gem lidt krokant til at pynte med)

Chokolademousse
  1. Start med at smelte chokoladen enten over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen.

  2. Pisk æggeblommer i en skål sammen med sukker til det er lyst og luftigt.

  3. Tag en anden skål og pisk æggehviderne stive.

  4. Tag endnu en skål og pisk fløden til en let flødeskum.

  5. Start med at vende æggeblommerne med chokoladen.

  6. Tilsæt derefter æggehviderne og vendt dem forsigtigt i.

  7. Kom til sidst flødeskummet op i og sørg for det hele er vendt godt sammen.

  8. Fordel chokolademoussen i glassene og stil på dem på køl.

Karamelganache med saltede peanuts
  1. Mens chokolademoussen sætter sig på køl laver du din ganache.

  2. Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen at være smeltet.

  3. Hak peanuts og stil dem til side i en anden skål.

  4. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i mikroovnen)

  5. Stil din ganache på køl i ca 5 minutter så den ikke smelter din chokolademousse.

    Når den har kølet lidt hældes den over dine chokolademousse i glassene.

Pynt
  1. Pynt dine glas fint med peanut krokant, chokoladekugler og eventuelt en lille spiselig blomst.