Go Back Email Link
Græske kødboller i tomatsauce på bål

Vil du gerne lave bålmad, men har brug for en enkel og nem opskrift og fremgangsmåde, så finder du den lige her.

Antal: 6 personer
Ingredienser
Græske kødboller
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl hakket basilikum
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Friskkværnet peber
Tomatsauce med grønsager
  • 500 g gulerødder
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 spsk balsamico
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber
Server med pasta
Gulerods-/spidskålssalat (kan undværes)
  • 500 g gulerødder
  • ½ spidskål
Sådan gør du
Forberedelse
Kødboller - lav dem klar og stil på køl
  1. Hak hvidløget og basilikum og kom det i en skål sammen hakket oksekød, salt, stødt spidskommen og peber.

  2. Rør det hele godt sammen og form farsen til kødboller.

    Kom dem i en bøtte og stil dem på køl til senere.

Grønsager
  1. Skræl gulerødderne og riv dem fint (eller gør som mig, der er doven og hakker dem i en foodprocessor).

    Gem dem i en bøtte på køl.

  2. Skyl din squash og riv den ligesom gulerødderne (tænk på det er fyld i din sauce).

    Gem den i en bøtte på køl.

  3. Rens peberfrugterne og hak dem fint (tænkt på det er fyld i din tomatsauce).

    Kom dem i en bøtte. Evt. sammen med din squash.

  4. Pil løget og hak det fint. Gem det i en bøtte.

Gulerods-/spidskålssalat (kan undværes)
  1. Skræl og riv gulerødderne og kom dem i en skål.

  2. Snit sidskålet fint og bland det sammen med gulerødderne.

    Denne salat kan undværes, hvis du hellere vil nøjes med pasta. Vi har den med for at få endnu mere grønt til retten.

Ved bålet
  1. Sæt pastaen til at koge som anvist på pakken (det kan gøres på bålet eller sæt det over i køkkenet, så du kan hente det ud, når kødbollerne er klar)

  2. Start med at brænde dit bål ned, så gryden kan placeres ovenpå en rist eller den løsning du nu har ved din bålplads.

  3. Kom lidt olie i gryden og stil den forsigtigt på risten.

  4. Kom kødbollerne i gryden og svits dem.

    Kødboller på bål
  5. Når kødbollerne har fået farve tilsætter du løget.

    Kødboller på bål
  6. Tilsæt gulerødderne og svits med.

    Kødboller på bål
  7. Tilsæt derefter squash og peberfrugt.

    Kødboller på bål
  8. Lad det hele svitse et par minutter.

    Kødboller på bål
  9. Tilsæt de hakkede tomater.

    Kødboller på bål
  10. Tilsæt rosmarin, balsamico, hvidvinseddike, oregano og lad det småsimre.

    Kødboller på bål
  11. Smag til med salt og peber.

    Kødboller på bål
  12. Retten er klar når kødbollerne er kogt tilstrækkeligt.

    Kødboller på bål