Vil du gerne lave bålmad, men har brug for en enkel og nem opskrift og fremgangsmåde, så finder du den lige her.
Hak hvidløget og basilikum og kom det i en skål sammen hakket oksekød, salt, stødt spidskommen og peber.
Rør det hele godt sammen og form farsen til kødboller.
Kom dem i en bøtte og stil dem på køl til senere.
Skræl gulerødderne og riv dem fint (eller gør som mig, der er doven og hakker dem i en foodprocessor).
Gem dem i en bøtte på køl.
Skyl din squash og riv den ligesom gulerødderne (tænk på det er fyld i din sauce).
Gem den i en bøtte på køl.
Rens peberfrugterne og hak dem fint (tænkt på det er fyld i din tomatsauce).
Kom dem i en bøtte. Evt. sammen med din squash.
Pil løget og hak det fint. Gem det i en bøtte.
Skræl og riv gulerødderne og kom dem i en skål.
Snit sidskålet fint og bland det sammen med gulerødderne.
Denne salat kan undværes, hvis du hellere vil nøjes med pasta. Vi har den med for at få endnu mere grønt til retten.
Sæt pastaen til at koge som anvist på pakken (det kan gøres på bålet eller sæt det over i køkkenet, så du kan hente det ud, når kødbollerne er klar)
Start med at brænde dit bål ned, så gryden kan placeres ovenpå en rist eller den løsning du nu har ved din bålplads.
Kom lidt olie i gryden og stil den forsigtigt på risten.
Kom kødbollerne i gryden og svits dem.
Når kødbollerne har fået farve tilsætter du løget.
Tilsæt gulerødderne og svits med.
Tilsæt derefter squash og peberfrugt.
Lad det hele svitse et par minutter.
Tilsæt de hakkede tomater.
Tilsæt rosmarin, balsamico, hvidvinseddike, oregano og lad det småsimre.
Smag til med salt og peber.
Retten er klar når kødbollerne er kogt tilstrækkeligt.