En nem og lækker suppe med masser af grønt.
Mængden af grønt og suppe kommer meget an på hvad I selv er til og hvor mange I er. Her finder I ikke mængdebeskrivelser, men en fremgangsmåde for hvordan vi laver suppen på bål.
Start med at komme din kylling eller dine kyllingefileter i en gryde med vand.
Vandet skal dække kyllingen.
Kom boullion i gryden og kog kyllingen mør.
Tag kyllingen op af vandet og gem vandet i en bøtte.
Når kyllingen er kølet lidt af rives kødet til strimler og gemmes i en anden bøtte.
Rens og skær dine porre ud i mindre stykker.
Da vi bruger porre vælger vi ikke at bruge løg ellers kunne et finthakket løg sagtens bruges i suppen også.
Skræl gulerødderne
Vask spidskål og skør den i fine små strimler, som også kommer i en bøtte.
Skræl gulerødderne og skør dem i mindre mundrette stykker.
Grønkål - du kan både bruge grønkål fra frost eller frisk grønkål. Bare sørg for den er vasket og skåret i mindre stykker.
Start med at brænde dit bål ned, så gryden kan placeres ovenpå en rist eller den løsning du nu har ved din bålplads.
Kom lidt olie i gryden og stil den forsigtigt på risten.
Tilføj porre og svits det godt.
Tilsæt herefter gulerødder og spidskål, som du lige svitser med i gryden.
Tilføj edamamebønner til gryden. Jeg bruger dem uden skal, som er på frost.
Kom kogevandet fra kyllingen i gryden og lad det småkoge lidt.
Tilsæt derefter grønkål (det kan også sagtens være direkte fra en frostpose)
Kom dine kyllingestrimler i og lad det hele koge til edamamebønner og gulerødder er møre.
Smag til med salt, peber og timian.