Go Back Email Link
Macarons med M&M's

Du får 12 små skønne kager, som jeg her har forklædt som M&M's, men du bestemmer helt selv hvilken farve de skal have. Bare husk at brug pastafarve. Almindelig frugtfarve gør din dej for våd.

Antallet af macarons afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine macarons, men klassisk macaron er ca. 3 cm i diameter.

Jeg bruger en tyl med 1 cm i diameter til at sprøjte mine macarons ud.

Ret: Kage
Antal: 12 stk
Ingredienser
Macarons bunde
  • 75 g mandelmel
  • 115 g flormelis
  • 2 past æggehvider
  • 50 g sukker
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • pastafarve efter eget valg
M&M's fyld
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g knuste M&M's
Sådan gør du
Macarons binde
  1. Kom mandelmel og flormelis i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.

  2. Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt igennem og det ikke klumper.

  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.

  4. Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.

  5. Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast blank marengsmasse.

    Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.

  6. Tilsæt til sidst vaniljeekstrakt til din marengsmasse sammen med eventuel farve og pisk det let sammen.

  7. Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.

  8. Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde til du har en jævn blød masse.

    Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.

  9. Tilsæt det sidste og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.

    Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.

    Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.

    Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

    Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.

    Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.

  10. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.

  11. Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.

    Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.

  12. Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.

  13. Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.

    Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.

  14. Forvarm ovnen til 160 grader almindelig (ikke varmluft)

  15. Bag dine macarons i 10-15 minutter.

    Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.

  16. Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.

  17. Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.

M&M's fyldet
  1. Start med at varme fløden op i en gryde.

    Den skal være så tæt på at koge som muligt uden at koge.

  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål, som kan tåle varme.

  3. Hæld fløden over og rør til chokoladen er smeltet.

  4. Lad den hvile i 10-15 minutter.

    Stil den eventuelt på køl, så går det hurtigere.

  5. Hak M&M's og tilsæt dem til din hvide chokolade ganache, når blandingen er kølet nok af til den ikke smelter dine M&M's.

Samling af M&M's macarons
  1. Kom dit fyld i en sprøjtepose.

    Sørg for at bruge en tyl eller klip hullet i posen, så stort at din hakkede M&M's kan komme igennem.

  2. Vend halvdelen af dine macarons om, så du kan komme fyld på.

  3. Kom fyldet på og sæt forsigtigt den andel halvdel ovenpå. Tryk let, så dit fyld kommer fint ud til kanterne.

Opbevaring
  1. Opbevar dine samlede macarons i køleskabet i ca. 2 dage eller frys dem ned til senere.