Go Back Email Link
Flutes med fuldkorn bagt på surdej

Den her opskrift giver 3-4 lækre flutes med en god smag og dejlig sprød krumme. 

Antal: 3 - 4 stk
Ingredienser
  • 2 dl surdej (opskrift på surdej finder du link til i blogindlægget)
  • 5,5 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 20 g salt
  • 400 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Start med at komme surdej og vand i din skål til røremaskinen og rør det forsigtigt sammen.

    (det er en fordel at bruge røremaskinen, da den skal æltes godt)

  2. Smuldr gæren i vandet og rør ved lav hastighed til det er opløst. 

  3. Tilsæt salt og mel og rør til melet har samlet sig med det våde.

  4. Sæt herefter røremaskinens hastighed til max og lad den køre i ca. 10 minutter. 

  5. Når dejen har samlet sig om dejkrogen og sluppet siderne på skålen laver du glutentesten. 

    Jeg har delt video af glutentesten i blogindlægget. 

  6. Når dejen er klar kommes den i en skål som er smurt med olie. 

  7. Sæt låg på skålen og lad dejen hvile 1 time på køkkenbordet. 

  8. Kom dejen i køleskabet og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

    Det taget ca, 2-3 timer, men jeg laver gerne dejen om aftenen og lader den stå til næste dag. 

  9. Tag dejen ud ½ time før du vil bage dine flutes, så dejen kan nå at få lidt rumtemperatur. 

  10. Fold dejen til flutes. Afhængig af hvilken størrelse du ønsker kan du lave 3-4 flutes. 

    Jeg har delt en video i blogindlægget, hvor du kan se hvordan du undgår at slå luften ud af din dej, mens du får strammet den godt op. 

  11. Sæt dine flutes på en bageplade med bagepapir eller kom dem i en flutesform.

  12. Skær et par ridser på tværs af dine flutes med en skarp kniv, så de ikke flækker. 

  13. Bag dine flutes ved 230 grader varmluft (gerne med dampfunktion) i ca. 20 minutter. 

    Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen.