Go Back Email Link
Koldhævede burgerboller med surdej

Med denne opskrift får du lækre, bløde og luftige burgerboller. 

Antal: 12 stk.
Ingredienser
  • 2 dl surdej (find link til opskrift på surdej længere oppe i dette blogindlæg)
  • 5 dl lunkent vand
  • 5 g gær
  • 10 g salt
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 300 g durummel
  • 400 g hvedemel jeg bruger tipo00 (du kan også bruge lidt mere mel, hvis du vil have en fastere dej)
  • 1 æg
  • 1 håndfuld sesamfrø
Sådan gør du
  1. Kom surdej og vand i en skål og rør det godt sammen. (her kan du med fordel bruge din røremaskine).

  2. Smuldr gæren i blandingen i skålen og rør den godt ud.

  3. Tilsæt salt og yoghurt naturel og rør det forsigtigt sammen. 

  4. Tilsæt herefter durummel og hvedemel og rør først ved lav hastighed, så dejen samler sig. 

  5. Herefter rører du i ca. 10 minutter. 

    Når dejen samler sig om dejkrogen, laver du glutentesten og ser om den har fået et fint netværk. 

    Dejen vil være en ensartet masse, men lidt flydende. 

    (Jeg deler en video længere oppe i blogindlægget hvor jeg viser hvordan testen udføres)

  6. Kom dejen i en skål smurt med olie og sæt låg på. 

  7. Lad den hvile 1 time på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet til dagen efter. 

  8. Tag dejen ud af køleskabet en halv time før den skal bruges. 

  9. Kom mel på bordet og hæld dejen ud. 

    Dejen vil stadig være flydende. 

  10. Del dejen i 12 stykker med en dejskraber og stram dejen op. 

    (Jeg deler en video længere oppe i blogindlægget hvor jeg viser hvordan jeg arbejder med våde deje)

  11. Sæt bollerne på to bageplader og efter 5 minutter tager du lidt mel på hænderne og trykker dem flade. 

    Du kan også komme et stykke bagepapir ovenpå bollerne og en bageplade. Her vil vægten hjælpe med at bollerne ikke hæver opad.

  12. Lad bollerne efterhæve i 25 minutter under et viskestykke. 

  13. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med sesam. 

  14. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft (brug gerne damp) i 12-15 minutter. 

    Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen.