De her små lækre hapsere minder om de engelsk Flapjacks og smager skønt af rabarber
Rens rabarberne for jord, skær bladene fra og skær stilkene i mindre stykker.
Kom rabarberne i en gryde med rørsukker og vaniljesukker.
Kog dem møre i 10-15 minutter ved svag varme og blend kompotten med en stavblender.
Kom fuldkornhvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt.
Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.
Bland de tørre ingredienser med den smelte smør/sukker masse.
Kom 3/4 af massen i en smurt bradepande og glat det ud med en dejskraber.
Kom rabarberkompotten ovenpå og fordel også det med dejskraberen.
Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles over rabarberkompotten.
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.
Når kagen er kølet af kan den skæres i passende størrelser.
Opbevar snitterne på køl. De smager bedst kolde.