Go Back
Rabarberkage med marcipan
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 

Kagen er super nem at lave og kræver ikke det store udstyr. Jeg har bagt den i et aflagt tærtefad, men en brødform eller et rundt fad kan også bruges.

Du kan også bruge rabarber fra frost. Bare sørg for at tø dem op og si væsken fra inden. 

Ret: Kage
Ingredienser
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl olie)
  • 100 g hvedemel
  • 60 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 100 g revet marcipan
  • 300 g rabarber
Sådan gør du
  1. Sæt smørret til at smelte ved svag varme i en gryde. 

  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i en skål.

  3. Tag en anden skål og bland hvedemel, kokosmel og bagepulver. 

  4. Vend det forsigtigt i æggemassen sammen med det smeltede smør og vaniljeekstrakt. 

  5. Riv marcipanen og vend den forsigtigt i dejen sammen med 2/3 af rabarberne. 

  6. Kom dejen i et smurt fad og top kagen med de sidste rabarber, så de ligger fint synligt på toppen.

  7. Bag kagen ved 170 grader varmluft i 25-35 minutter.