Go Back Email Link
Bærmousse

Denne grundopskrift på bærmousse kan bruges til alle typer af bær. 

Opskriften passer til 2 lag i en rund kage på ca. 25 cm i diameter. 

Ret: Kage
Ingredienser
  • 4 blade husblas
  • 400 g optøede bær
  • 30 g sukker
  • 3 dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 

  2. Sørg for at afdryppe bærrene godt i en si. 

  3. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret og blend det godt sammen med en stavblender, så du får en fin pure. 

  4. Varm din bærpure op og tag den af varmen.

  5. Pisk husblas i mens puréen stadig er varm. 

    Stil puréen til afkøling.  Kom den eventuelt i en skål, så den ikke har varmen fra gryden også. 

  6. Imens piskes fløden til flødeskum. 

  7. Når puréen er lillefingervarm kommer du en smule flødeskum i puréen og vender det sammen. 

    På den måde sikrer du dig at din pure ikke får et chok, så husblassen klumper. 

  8. Når du har sikret dig at din puré nu er afkølet godt, så hælder du den i flødeskummet og vender det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. 

  9. Kom din mousse på bundene med det samme i en kagering, så den ikke løber ud eller stil din mousse på køl.