Go Back Email Link
Dinosaur kage 3D - vejledning

Sådan laver du din helt egen dinosaur figurkage

Sådan gør du
  1. Find ud af hvilken figur du gerne vil lave og hvordan den skal se ud.

    Her skal du tage højde for kagen i midten, som skal have den største volumen, for at figuren vil være stabil.

  2. Find ud af hvor meget du gerne vil lave i forvejen. Jeg laver oftest hoved og ben i RKT (Find opskriften nederst i indlægget)

    Dinosaur kage
  3. Lav din RKT og form den til den ønskede form. 

    Du skal tænke på at det er en grundform, som skal bære figuren, så kan du altid tilføje detaljerne med fondant. Din RKT skal tørre min 1 døgn, så den er stiv nok til at kunne holde formen.

  4. Modeller fondanten på RKT, så du får det udtryk på hovedet du gerne vil have. 

    Den fondant jeg bruger er meget blød og nem at modellere på. Hvis du kan huske hvordan det er at lave ting ud af ler fra billedkunsttimerne, så er det lidt samme måde at forme og tilføje mere fondant osv.

  5. Bag kagen, lav mousserne og saml dem i din grundform. Det gør jeg 1-2 dage før jeg skal bruge kagen.

  6. Skær kagen til, smør kagen op og overtræk den i den ønskede grundfarve. 

    Jeg overtrækker gerne selve kagen aftenen før jeg tilføjer detaljerne. På den måde er fondanten nået at stivne og så holder den bedre på de detaljer du tilføjer, som f.eks. vægten fra hovedet.

  7. Sæt hoved, ben og arme på og tilføj øvrige detaljer. 

    Hovedet sætter jeg på ved at komme grillspyd i selve kagen og så kan hovedet holdes på plads.

  8. Stil kagen på køl og sæt en køkkenrulle ved siden af. Den suger den fugt, som køleskabet ellers ville give til fondanten og så slipper du for at kagen sveder, når den tages ud.

  9. Når kagen serveres, tages hovedet af først og kagen skæres ud. 

    Hovedet kan sagtens spises. Jeg vil dog anbefale at skære det ud i lidt tyndere skiver.

    Dinosaur kage