Go Back Email Link
Romkugler opskrift

Har du kagerester tilovers, er det her den bedste måde at få dem brugt.  I mit indlæg om romkugler giver jeg min huskeliste til at lave romkugler af kagerester, som ikke nødvendigvis er chokoladekage. Her giver jeg også lidt idéer til at lege med smag og konsistens.  

Link til indlæg om romkugler her: Romkugler

Ellers finder du her en opskrift på lækre bløde chokolade romkugler

Ingredienser
Børnevenlig chokoladekage
Opskriften passer til en stor bradepande
  • 100 g usødet kakao / bagekakao
  • 3 dl kogende vand
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 580 g sukker
  • dl yoghurt naturel
  • 580 g mel
  • 3 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • knsp salt
Chokolade smørcreme
  • 150 g smør
  • 4 dl flormelis
  • 1 dl mælk
  • 1 dl usødet kakao / bagekakao
Romkuglemasse
  • 1 børnevenlig chokoladekage
  • 1 portion chokoladesmørcreme
  • 2 dl hindbærmarmelade
  • 3 spsk rom
Sådan gør du
Først skal der bages en kage til massen
Børnevenlig chokoladekage
  1. Kog vandet og bland det i en skål sammen med kakaopulver. Sørg for at røre det godt ud og sæt skålen til side.

  2. Smelt smør i en gryde.

  3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål.

  4. Tilsæt yoghurt, mel, natron, vaniljesukker, salt og smør og rør det godt sammen.

  5. Til sidst tilsættes kakaoblandingen og det hele kommes i en bradepande.

  6. Bag ved 175 grader i ca. 40-50 minutter.

Mens kagen køler af laves chokoladesmørcremen:
  1. Sørg for at smørret er blødt. Har du ikke fået taget det ud af køleskabet, kan du give det et par sekunder i mikroovnen..

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en cremet masse.

Romkuglemasse
  1. Kom chokoladekagen i en røremaskine og rør den til en krummet masse.

  2. Tilsæt 3/4 af chokoladesmørcremen og rør det sammen med.

  3. Kom lidt hindbærmarmelade og rom i og rør det godt sammen.

    Sørg for at holde lidt af hindbærmarmeladen og rommen tilbage, da det er nemmere at tilføje lidt ekstra for at få den rigtige konsistens og smag.

  4. Tilsæt evt. lidt mere smørcreme, hindbærmarmelade eller rom afhængig af hvordan du gerne vil have smagen. 

    Konsistensen skal være til at trille til romkugler, men den må ikke være for blød.

Romkugler, træstammer eller påskeæg
  1. Slip fantasien løs.

  2. Tril din romkuglemasse til fine kugler og rul dem i alverdens krymmel

  3. Lav lækre træstammer med marcipan. Se min opskrift i ovenstående link i blogindlægget. 

  4. Kom romkuglemassen i en form (her har jeg brugt et påskeæg) og stil den på køl, så den er fast i konsistensen, når den skal ud af formen. Overtræk den med marcipan eller fondant og pynt med glasur, krymmel eller chokolade.