En dejlig efterårskage med et lille julet tvist med de brændte mandler.
Pisk æggehvider og sukker stift med en el-pisker.
Sigt mandelmel og flormelis i en skål og vend det i æggehviderne.
Riv marcipanen og hak mandlerne og vend det i dejen.
Fordel i en smurt springform på 25 cm i diameter og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lad bunden køle af.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker.
Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft og sukker og kog det til en mos. Blend det eventuelt med en stavblender til sidst, så det får en ensartet konsistens.
Kom husblassen i koldt vand i 5 minutter og smelt det derefter i æblemosen.
Lad æblemosen køle af og piske fløden til flødeskum.
Når æblemosen er kølet lidt af blandes det hele sammen og fordeles over bunden i springformen.
Stil på køl i 3-4 timer.
Pynt eventuelt kagen med hakkede brændte mandler lige inden servering.
Opskriften på brændte mandler findes her: Brændte mandler