Go Back Email Link
Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte

Fine søde konfektkager, som både har et sødt udtryk og en sød midte. 

Antal: 18
Ingredienser
Udstyr
  • 2 metal muffinforme med 12 huller i hver
Mørdej med marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 120 g revet marcipan
Øvrigt
  • 100 g nougat
  • 3 røde æbler
Sådan gør du
  1. Bland ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet masse og kom dejen i køleskabet, så den kan blive godt kold. (skal gerne stå der et par timer, så den er nemmere at rulle ud.)

  2. Skær kernehuset ud af æblerne og skær æblestykkerne i meget tynde skiver. 

  3. Sæt en gryde over med vand og tilsæt en skefuld honning når vandet koger. Kom æbleskiverne i og lad koge ca. 3-5 minutter. Lad æbleskiverne dryppe godt af.

  4. Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og skær den i strimler. 

  5. Læg æbleskiverne på dejen så de overlapper hinanden lidt. Start med at ligge første stykke lidt uden for dejen, så du starter med at rulle æbleskiven og derefter får fat i mørdejen. Det giver en fin midte. 

  6. Læg lidt nougat på midten af strimlen og rul fint sammen til små roser. 

  7. Sørg for at trykke mørdejen sammen i bunden og siderne, så nougaten ikke løber ud i ovnen. 

  8. Sæt rosen i muffinformen. Den skal gerne være lidt mindre end formen, da den flyder lidt ud i ovnen og dermed får en fin bund. 

  9. Lav roser af resten. Jeg lavede lidt små pakker, hvor jeg pakkede de sidste små æblestykker ind i mørdejen sammen med nougat. 

  10. Bag ved 200 grader i 20-25 minutter.