Fine søde konfektkager, som både har et sødt udtryk og en sød midte.
Bland ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet masse og kom dejen i køleskabet, så den kan blive godt kold. (skal gerne stå der et par timer, så den er nemmere at rulle ud.)
Skær kernehuset ud af æblerne og skær æblestykkerne i meget tynde skiver.
Sæt en gryde over med vand og tilsæt en skefuld honning når vandet koger. Kom æbleskiverne i og lad koge ca. 3-5 minutter. Lad æbleskiverne dryppe godt af.
Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og skær den i strimler.
Læg æbleskiverne på dejen så de overlapper hinanden lidt. Start med at ligge første stykke lidt uden for dejen, så du starter med at rulle æbleskiven og derefter får fat i mørdejen. Det giver en fin midte.
Læg lidt nougat på midten af strimlen og rul fint sammen til små roser.
Sørg for at trykke mørdejen sammen i bunden og siderne, så nougaten ikke løber ud i ovnen.
Sæt rosen i muffinformen. Den skal gerne være lidt mindre end formen, da den flyder lidt ud i ovnen og dermed får en fin bund.
Lav roser af resten. Jeg lavede lidt små pakker, hvor jeg pakkede de sidste små æblestykker ind i mørdejen sammen med nougat.
Bag ved 200 grader i 20-25 minutter.