Go Back Email Link
Tranebær - og marcipanbiscotti

En lækker lille småkage til en god kop te. De smager af jul, men kan sagtens spises året rundt. 

Ingredienser
  • 2 æg
  • 135 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g marcipan
  • 70 g tørrede tranebær
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 280 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 175 grader varmluft. 

  2. Pisk sukker, vaniljesukker og æg hvidt og luftigt med et piskeris. 

  3. Riv marcipanen og rør den sammen med æggemassen. 

  4. Rør de tørrede tranebær i. 

  5. Sigt bagepulver, salt og mel i en skål og rør dem sammen. Kom det i æggemassen og rør det sammen. 

    Vend til sidst dejen ud på bordet og ælt den færdig. Den er en smule klistret.  

  6. Form dejen til en lang pølse. Den skal være ca. 30 cm lang. Kom den på en bageplade med bagepapir og tryk den flad til den er ca. 8 cm bred.

  7. Bag i ovnen i 25 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i ca. 10 minutter.

  8. Sænk ovn temperaturen til 165 grader varmluft. 

  9. Skær kagen på tværs i ca 1 cm tykke skiver. 

    Læg dem på en plade på siden på pladen med bagepapir og bag i yderligere 10 minutter, eller indtil de er tørre.

  10. Tag ud og lad dem afkøle. Opbevares tørt og godt i en kagedåse.