Go Back Email Link
Rosenkålssalat med tranebær - en rigtig god vintersalat med masser af vitaminer, lækre farver og skøn smag.

Rosenkålssalat med tranebær - en rigtig god vintersalat med masser af vitaminer, lækre farver og skøn smag.

Ingredienser
  • 500 g rosenkål
  • 100 g grønkål
  • 2 små æbler
  • 50 g tørrede tranebær
Marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk flydende honning
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Tag en dyb pande eller en wok og tilsæt evt. en smule olie.

  2. Imens panden varmes snittes og renses rosenkålen.

    Tag de yderste blade af og skyl resten af kålen godt. Skær den lille stok fra og del rosenkålen på midten.

  3. Kom rosenkålen på panden og svits i 5 minutters tid.

  4. Imens renses grønkålen og snittes fint.

  5. Tilsæt grønkålen i panden og læg låg på. Lad det stå i 5 minutter.

  6. Rør marianden sammen og kom den over kålen.

  7. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mundrette stykker.

  8. Kom æbler og tranebær i panden og kom låg på.

  9. Lad det småsimre lidt afhængig af hvor sprød du ønsker salaten.

  10. Smag til med salt og peber og server.