Go Back Email Link
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær

Frysetørrede hindbær har en dejlig frisk og syrlig smag af hindbær og så er det en meget koncentreret smag, der skal derfor ikke bruges så meget. Ud over smagen har det den fineste farve og duft.

Bemærk at du vil have lidt til overs, når du laver dine hindbær macarons. De tørre ingredienser bliver blendet godt sammen, men der vil være kerner fra hindbærrene, som ikke bliver blendet fint nok. Dem er du nødt til at kassere. Jeg har fået mellem 2-4 g til overs, men det ødelægger ikke smagen, at de ikke kommer med i dejen.

Ret: Småkager
Antal: 24 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Macarons bunde med frysetørrede hindbær
  • 75 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 10 g hindbær pulver (brug eventuelt blendede frysetørrede hindbær)
  • 2 past æggehvider (60 g)
  • 50 g sukker
Hvid chokolade ganache
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 12 g blødt smør (jeg bruger saltet smør)
Sådan gør du
Macarons bunde
  1. Kom mandelmel, flormelis og hindbær pulver (frysetørrede hindbær) i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.

  2. Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt og det ikke klumper.

  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.

  4. Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.

  5. Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast bland marengsmasse.

    Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.

  6. Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.

  7. Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde.

    Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.

  8. Tilsæt det sidst og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.

    Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.

    Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.

    Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

    Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.

    Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.

  9. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.

  10. Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.

    Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.

  11. Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.

  12. Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.

    Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.

  13. Forvarm ovnen til 150 grader almindelig (ikke varmluft)

  14. Bag dine macarons i 10-15 minutter.

    Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.

  15. Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.

  16. Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.

Hvid chokolade ganache
  1. Hak chokoladen og kom det i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen være smeltet.

  2. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i mikroovnen)

  3. Tilsæt smørret og lad det smelte.

    Stil det til side til din ganache får en lidt tykkere konsistens og kan kommes i din sprøjtepose.

Samling og pynt
  1. Pynt eventuelt halvdelen af dine macarons bunde med smeltet chokolade.

  2. Når ganachen er kølet ned til den rette konsistens.

    Kom ganache på den anden halvdel og sæt toppen på, så du får en fin macarons med fyld.