Go Back Email Link
Sprøde ristede kikærter
Forb. tid
20 min
 

Det er nemt at lave sprøde ristede kikærter og du bestemmer selv, om de skal laves i ovn eller på pande.

- Kikærter i ovn skal spredes godt ud på en bradepande med bagepapir for at blive sprøde.

- Kikærter på pande skal der røres i undervejs.

Ret: Snack
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 240 g kogte kikærter (passer med en dåse kikærter i drænet vægt)
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk flagesalt eller kryddersalt
  • ½-1 tsk paprika (eller anden slags krydderi efter egen smag)
  • evt. hakket persille eller anden krydderurt
Sådan gør du
Ristede kikærter i ovn
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skyl de kogte kikærter godt.

    Bruges der kikærter fra dåse hældes væden fra og kikærterne kommes i en sigte og skylles godt i koldt vand.

  3. Tør kikærterne forsigtigt i et rent viskestykke.

  4. Kom kikærterne i en skål og hæld olie og krydderier i og vend det hele godt sammen.

  5. Fordel kikærterne på en bradepande med bagepapir.

    Det er vigtigt at de kun ligger i et lag.

    Ristede kikærter i ovn eller på pande opskrift
  6. Bag kikærterne i ca. 20-30 minutter til de er gyldne.

    Bagetiden kan variere afhængig af din ovn.

  7. Lad kikærterne køle af og drys med hakket persille.

Kikærter på pande
  1. Kom olie på en pande og varm den godt op.

  2. Skyl de kogte kikærter godt.

    Bruges der kikærter fra dåse hældes væden fra og kikærterne kommes i en sigte og skylles godt i koldt vand.

  3. Tør kikærterne forsigtigt i et rent viskestykke.

  4. Tilsæt kikærterne til panden og drys med krydderier.

  5. Lad dem stege ved høj varme og rør i dem undervejs til de er blevet gyldne.

    Ristede kikærter i ovn eller på pande opskrift
  6. Lad kikærterne køle af og drys med hakket persille.