Go Back Email Link
Stegte ris med æg

Til opskriften her er brugt æg, men de kan sagtens udelades.

Du bestemmer også selv om du vil have lidt kød i retten. Det ville skulle steges med fra start, så du er sikker på, at det er godt lunet sammen med grøntsagerne.

Du kan variere grøntsagerne, som du har lyst til. Se hvad du har af rester i køleskabet og brug dem.

Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • Olie til stegning
  • 300 g kogte ris
  • 1 løg
  • 2-3 gulerødder (ca. 200 g)
  • 1/4 spidskål
  • 1,5 dl ærter (ca. 100 g)
  • 1,5 dl edamamebønner (ca. 110 g)
  • 2,5 dl champignon
  • 4 æg
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • ½ spsk citron- eller limesaft
  • Salt og peber
  • Drys evt. med hakket persille
Sådan gør du
  1. Tag en dyb pande eller wok og varm den op og kom olie i.

  2. Rens og hak løget og steg det på panden.

    Stegte ris opskrift
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker eller riv dem på et rivejern.

  4. Skær spidskålen i mindre tynde strimler og tilsæt det sammen med gulerødderne til løgene i panden.

    Rør det sammen og lad det stege lidt.

    Stegte ris opskrift
  5. Kom herefter ærter, edamamebønner og ris i panden og rør det hele sammen.

    Lad det stege et par minutter.

    Stegte ris opskrift
  6. Imens renses champignon og skæres i mindre stykker. De tilsættes også til panden og steger med.

    Stegte ris opskrift
  7. Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen med en gaffel.

    Stegte ris opskrift
  8. Skub indholdet i panden lidt til side og hæld æggene ved. Rør i æggemassen til den er stegt og vend det herefter med resten af risblandingen.

    Stegte ris opskrift
  9. Tilsæt soya, fiskesauce og citron- eller limesaft.

    Stegte ris opskrift
  10. Smag til med salt og peber.

    Stegte ris opskrift
  11. Drys eventuelt med hakket persille.

    Stegte ris opskrift