Go Back Email Link
Flødeboller med hindbærskum

Lækre støbte mini flødeboller med marcipanbund og skønt hindbærfyld

Antal: 15 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Marcipanbund
  • 100 g marcipan
  • flormelis
Chokoladeskaller
  • 300 g mørk chokolade
  • 60 g finthakket mørk chokolade
  • 30 g kakaosmør
Hindbærskum
  • 90 g glukosesirup
  • 180 g sukker
  • 15 g vand
  • 110 g æggehvider
  • 15 g sukker
  • 4 spsk. hindbærpulver (blend evt. frysetørrede hindbær)
Glasur og pynt
  • æggehvider
  • flormelis
  • pasta- eller pulverfarve
  • julekrymmel
Sådan gør du
Marcipanbunde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Ælt marcipanen blød og kom en smule flormelis på bordet, så marcipanen ikke klistrer fast.

  3. Rul marcipanen ud til 4 mm tykkelse.

  4. Udstik bundene med en rund udstikker, som passer til formen.

    Til formen her er brugt en udstikker på 3,5 cm i diameter. Bunden skal være en smule mindre end formen, så den kan lukkes med chokolade bagefter.

  5. Kom bundene på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 7 minutter til de er let gyldne.

  6. Køl bundene af.

Chokoladeskaller
  1. Start med at tempere din chokolade og kom den i en sprøjtepose.

  2. Fordel chokoladen i din form og brug bagsiden af en teske til at få chokoladen helt op ad siderne.

  3. Hæld det overskydende chokolade fra på et stykke bagepapir.

Hindbærskum
  1. Kom glukosesirup, sukker og vand i en gryde og varm det forsigtigt op til 118 grader.

  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk til de skummer.

  3. Tilsæt 15 g sukker til æggehviderne og pisk det stift ved mellem hastighed.

  4. Hæld den kogte sukkerlage i marengsmassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj hastighed.

  5. Fortsæt med at piske til skålen ikke længere er varm og skummet er stift. Det skal være så skummet virker solidt. Pisk ca. 8 minutter.

    Skummet skal være under 28 grader før det kommes i formene.

  6. Tilføj hindbærpulver og piske det igennem til sidst.

  7. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne.

    Fyld ikke helt op til kanten. Der skal være plads til marcipanbundene.

Samling
  1. Kom en marcipanbund i hver flødebolle og smelt forsigtigt din resterende tempererede chokolade, som du bruger til at lukke flødebollerne.

  2. Kom flødebollerne i køleskabet og lad dem stå 5-10 minutter.

  3. Skub dem ud af din silikoneform.

Glasur og pynt
  1. Reklame - til billedet her, har jeg brugt en silikoneform fra Silikomart fra Kop og Kande.

    Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
  2. Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående. 

    Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.

  3. Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen. 

  4. Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til sprøjte de fine juletræer ud.

  5. Pynte juletræerne med krymmel.