Kært barn har mange navne, men de her små broccoli hapsere spiser vi både til aftensmaden i stedet for de klassiske kartoffel kroketter, men også som små bites i madpakken.
De små broccoli bites røres hurtigt sammen og bages i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse en del ned til senere.
Du bestemmer selv om de skal formes eller bare sættes på bagepladen med en ske. Jeg gør begge dele, men det kommer lidt an på hvilken konsistens jeg ender med. Du kan sagtens undlade det ene æg eller tilføje lidt flere havregryn til opskriften, så de kan formes.
Vask broccolien og skær den i mindre buketter. Kom broccoli buketterne i en food processor.
Hak broccolien fint.
Tilsæt revet ost.
Tilsæt havregryn.
Tilsæt æg (udelad evt. det ene til at starte med, for at sikre dig at dejen ikke bliver for klistret at arbejde med).
Tilsæt salt.
Tilsæt persille.
Kør det hele igennem på food processoren til du har en ensartet masse.
Dejen må ikke være for klistret, hvis du skal kunne forme dem. Her har jeg bare brugt en ske, til at forme dem med.
Er dejen for klistret, kan du tilføje lidt havregryn.
Form dejen til små kugler på størrelse med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter.