Go Back Email Link
Madpandekager med fyld af kødsovs
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
15 min
 

Nemme og lækre madpandekager med kødsovs. Gør det hele klar i forvejen, så har du et nemt fad til de travle hverdage.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Spinatpandekager
  • 15 g smør
  • 100 g frisk spinat (frossen spinat kan også bruges. Bare sørg for at trykke al vandet ud af den optøede spinat, så du ikke får for meget vand i pandekagedejen)
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt
Kødsovs
  • Lidt olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g gulerødder
  • 1,5 dl barbecuesauce
  • 1 spsk engelsk sovs
  • ½ tsk cayennepeber
  • 140 g tomatpure
Topping
  • 100 g revet ost
Sådan gør du
Spinatpandekager
  1. Start med at smelte smørret i en gryde og stil det til side.

  2. Skyl spinaten og kom den i en blender.

    Spinatpandekager opskrift
  3. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, æg, mælk, salt og den smeltede smør.

    Spinatpandekager opskrift
  4. Blend det hele sammen til en ensartet masse.

    Spinatpandekager opskrift
  5. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  6. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

    Spinatpandekager opskrift
  7. Imens du bager pandekagerne laves kødsovsen.

Kødsovs
  1. Rens og hak løget og svits det i en gryde med lidt olie.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  2. Kom den hakkede oksekød og lad den svitse med. 

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  3. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller i en foodprocessor.

  4. Kom gulerødderne op i gryden og steg dem med.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  5. Kom barbecuesauce, engelsk sauce, cayennepeber og tomatpure i og rør det godt sammen.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  6. Lad det småsimre i 15-20 minutter.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  7. Tilsæt eventuelt lidt vand til din kødsovs, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.

Samling og sidste tilberedning
  1. Kom en grydeskefuld kødsovs på en pandekage.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  2. Fold 2 af siderne ind over kødsovsen og derefter enderne.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  3. Kom de fyldte pandekager i et ovnfast fad.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  4. Drys revet ost over.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  5. Bag de fyldte pandekager i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader varmluft.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs