Go Back Email Link
Madeleines - Madeleinekager med marcipan

Her finder du en nem og enkel opskrift på de fine små madeleinekager med den klassiske muslingeform.

Ret: Kage
Antal: 24 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 80 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 55 g marcipan
  • Revet skal fra ½ citron eller 1 lime
  • Evt. olie til formen
Sådan gør du
  1. Slå æggene ud i en skål og tilføj sukkeret. Pisk det hele til det er lyst og luftigt.

    Det skal være næsten hvidt.

  2. Tag en anden skål og sigt bagepulver og mel, så du undgår klumper i dejen.

  3. Smelt smørret i en gryde ved svag varme.

  4. Imens rives marcipanen på et rivejern.

    Du kan også gøre som jeg gør og komme det i en minihakker.

  5. Vend melet forsigtigt med æggemassen til det hele er opsuget.

  6. Herefter tilføjer du smør, marcipan og citron/lime skal og vender det hele forsigtigt, så du ikke slår luften ud af dejen.

  7. Kom din dej i en sprøjtepose og klip hul i enden.

    Jeg bruger en sprøjtepose, da jeg synes det er nemmere at fordele dejen i formen på den måde.

  8. Bruger du en form smøres den med olie inden dejen fyldes i. Fyld hullerne 3/4 op og bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.

    Det kommer lidt an på hvor hårdt din ovn bager og hvor store hullerne er i din form. Hold øje og tag kagerne ud, når de er let gyldne.

  9. Bruger du Tefal Snack Collection fylder du hullerne i den nederste plade med dej og lukker den sammen og bager dem til de er færdige.