Go Back Email Link
Risfrikadeller med feta - lækre vegetar frikadeller
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 

Med denne lækre opskrift på risfrikadeller får du både en portion lækre smagfulde vegetar frikadeller og du får brugt de kogte ris, som ellers ikke ville blive spist.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 300 g kogte ris
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 squash
  • 200 g feta eller salatost
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn (tilsæt lidt flere hvis farsen bliver for blød)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning
Sådan gør du
  1. Kom de kolde kogte ris i en skål.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  2. Rens løget og hak det fint og kom det op i skålen.

  3. skræl guleroden og vask squash og riv dem på et rivejern eller i en minihakker.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  4. Kom feta/salatost, æg og havregryn op i skålen.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  5. Hak persillen og kom den med og rør det hele sammen med dejkrogene på din elpisker.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  6. Tilsæt salt og peber.

  7. Varm en pande op og tilføj olie til stegning.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  8. Kom farsen på i små klatter på størrelse med en spiseske.

    Risfrikadeller med feta opskrift
  9. Lad dem stege godt igennem på den ene side inden du vender dem.

  10. Bliv ved til alle frikadeller er stegt.

    Et alternativ til at stå med en pande og olie, er at stege dine frikadeller i ovnen. Kom dem på en bageplade med bagepapir med en spiseske og steg dem i en varm ovn.