Go Back Email Link
Rodfrugter i ovn med honning og sennepsmarinade
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
 

Med det her nemme og lækre fad, har du hurtigt velsmagende mad på de travle hverdagsaftener. Forbered dine rodfrugter i forvejen og spar tid de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

Retten er også perfekt som tilbehør til et lækkert stykke steg, når der skal laves gæstemad. Sæt fadet i ovnen og underhold dine gæster.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 rødløg
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 3 spsk honning
  • ½ dl dijonsennep (du kan også bruges sød fransk sennep)
  • 1 tsk salt
  • Frisk timian
Sådan gør du
  1. Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette bidder.

    Bruger du rødbeder, skal du være opmærksom på, at de vil farve hele retten rød. Det kan derfor være en fordel, at komme dem i et fad for sig selv og først blande dem med det øvrige ved servering.

  2. Skræl løgene og skær dem i mindre både.

  3. Kom rodfrugter og løg i et fad.

    Rodfrugter i ovn opskrift
  4. Bland marinaden af olivenolie, honning, sennep og salt.

  5. Hæld marinaden over rodfrugterne og bland det hele godt sammen.

  6. Drys frisk timian på toppen.

    Farsbrød med bagte rodfrugter
  7. Bag dine rodfrugter i 35-45 minutter ved 200 grader varmluft.