Go Back Email Link
Kransekagetårn / kransekagetop

Her får du opskrift, guide og vejledning til at lave dit eget kransekagetårn. Print opskriften og tag den med i køkkenet, så har du hele tiden din guide ved hånden.

Ret: Kage
Antal: 10 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 500 g marcipan
  • 160 g flormelis
  • 1 æggehvide (30 gram)
Glasur
  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide (30 gram)
Sådan gør du
  1. Ælt marcipan, flormelis og æggehvider sammen.

    Dejen kan både æltes i hånden og på maskine. Da der bruges flormelis kommes alle ingredienser i på samme tid.

  2. Massen kan godt være lidt klistret efter æltning, men kom den på køl ½-1 time og den er fast og til at arbejde med uden at den klistrer på fingrene.

Udrulning
  1. Del din kransekage i 2 og tril dem til pølser med ca. 2,5 cm i diameter.

  2. Skær dem i stykker af 7, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 cm.

    Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
  3. Den mindste trilles til en kugle og trykkes flad - det er kransekagetårnets top.

  4. Herefter samler du hver pølse forsigtigt til en cirkel, som du trykker op i midten, så den danner en lille top (en trekant).

    Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
  5. Tag et skærebræt og pres forsigtigt på toppen, så du får en mere plan overflade, som ringen ovenover kan stå på.

  6. Der vil være lidt kransekagemasse tilbage. Lav det til små kransekagestykker af 5 cm og lav ligeledes en lille top, så de former en lille trekant.

  7. Bag ved 210-220 grader almindelig ovn i 8-10 minutter til de har fået lidt farve på toppen.

  8. Når kransekage ringene er kølet af, er de klar til at du samler dit tårn.

    Du bestemmer selv om der skal chokolade på bunden af dine ringe. Tårnet kan sagtens samles alene med glasur.

  9. Hvis du vil have chokolade i bunden skal den dyppes før du kommer glasur på og samlet tårnet.

Glasur
  1. Rør ingredienserne sammen til du har en ensartet glasur og kom den i en sprøjteposemed et lille hul eller en lille tyl.

Samling af tårnet
  1. Start med at sætte den største ring på en tallerken.

  2. Kom glasuren i en sprøjtepose med en tyl med lille hul i.

  3. Kør nu glasur frem og tilbage på ringen, så du får det karakteristiske mønster.

  4. Sæt straks den næste ring ovenpå, så glasuren fra ringen under bruges til at lime de to stykker sammen.

  5. Gentag med glasuren på næste ring.

  6. Gør det til du har samlet alle ringe og sæt til sidst toppen på og lav en lille blomst.

  7. Pynt dit tårn med marcipan blomster, krymmel, nytårspynt eller hvad du har lyst til. Pynten limes på med en lille klat glasur.