Go Back Email Link
Flagkage - Mazarinkage med marcipan, hvid chokoladecreme og jordbær
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t
 

En nem, enkel og klassisk mazarinkage med marcipan toppet med lækker hvid chokoladecreme og jordbær.

Ret: Kage
Antal: 8 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Passer til bradepande på ca. 18×26 cm 
Mazarinkage
  • 175 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 knsp salt
Hvid chokoladecreme
  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 past æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta svarende til 1 vaniljestang
Pynt og ekstra
  • 50 g mørk chokolade
  • 350 g friske jordbær
Sådan gør du
Mazarinkage
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg og kom det i din foodprocessor.

  3. Kom den revne marcipan i en skål sammen med sukker og vaniljesukker.

  4. Pisk det sammen til en ensartet masse.

  5. Tilsæt smør og pisk det sammen med.

  6. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen mens du pisker.

  7. Sigt hvedemel i en skål sammen med salt.

  8. Vend hvedemel og salt i dejen med en dejskraber.

  9. Kom dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 25-30 minutter.

  10. Lad kagen køle af og pynt med chokolade og krymmel eller brug den som bund til en lækker moussekage.

Hvid chokoladecreme
  1. Kom husblas i en skål med koldt vand.

  2. Hak den hvide chokolade fint.

  3. Kom æggeblommer, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker.

  4. Kom vanilje og fløden i en gryde og kog det forsigtigt op.

  5. Mens gryden stadig er på varmen tilsættes den piskede æggesnaps til fløden. Pisk med almindeligt piskeris til det tykner en smule.

  6. Vrid husblas for vand og kom det i gryden og smelt det sammen med cremen.

  7. Hæld cremen over den hvide chokolade og rør det ud.

  8. Kom kagecremen på køl til den skal på kagen (ca. 1-1,5 time)

Samling af kagen
  1. Kom den afkølede mazarinkage på et fad.

  2. Smelt den mørke chokolade og fordel den over bunden og lad den tørre.

    Mazarinkage med marcipan
  3. Rør den hvide chokoladecreme igennem og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.

    Flagkage - Mazarinkage med marcipan
  4. Fordel først et lag hvid chokoladecreme på hele bunden med en dejskraber.

    Flagkage - Mazarinkage med marcipan
  5. Lav herefter dutter med stjernetyllen, så det ligner et flag.

    Flagkage - Mazarinkage med marcipan
  6. Skær jordbærrene i mindre stykker og fordel dem over de 4 firkanter i flaget.

    Flagkage - Mazarinkage med marcipan
  7. Kom kagen på køl indtil servering.

    Flagkage - Mazarinkage med marcipan