Go Back Email Link
Hjemmelavet kold kartoffelsalat

Med denne friske og dejlige kartoffelsalat får du en nem og lækker kartoffelsalat. Perfekt til de nye danske kartofler og fyldt med lækre krydderurter.

Der er sennep i dressingen og det giver et dejligt pift til dressingen.

Ret: Salat
Antal: 6 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • dl ymer, A38 eller yoghurt naturel
  • dl creme fraiche Jeg bruger 18 %
  • 1-2 spsk finthakket løg
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1-3 tsk dijonsennep
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket purløg
Pynt
  • Cherrytomater og persille
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mundrette tern.

    Bruger du helt friske og nye kartofler, kan du nøjes med at vaske dem grundigt.

  2. Kog kartoflerne møre i en gryde med vand.

    Kogetiden afhænger af størrelsen på dine kartoffelstykker. Du tjekker om de er færdige ved forsigtigt at stikke en gaffel i en kartoffel. Er kartoflen stadig hård, skal den koge lidt længere.

  3. Hæld vandet fra gryden med kartoflerne og stil dem på køl til du skal bruge dem.

    Det er vigtigt at de er kølet af, når de kommer i dressingen.

  4. Bland dressingen af det surmælksprodukt du har valgt (ymer, A38 eller yoghurt naturel), creme fraiche og hakket løg.

    Jeg bruger 18 % creme fraiche, men du kan sagtens bruge en creme fraiche med en anden fedt procent. Det vil dog påvirke konsistensen på din dressing.

  5. Smag din dressing til med salt, peber og dijonsennep.

    Start med 1 tsk. sennep og smag dig frem.

  6. Tilsæt herefter hakket persille og purløg og rør det godt sammen.

  7. Tilføj de kolde kartoffelstykker og vend dem forsigtigt i dressingen.

  8. Pynt din kartoffelsalat med cherrytomater og hakket persille.

    Stil kartoffelsalaten på køl til den skal bruges. (lad den stå på køl minimum ½ time inden servering).