Go Back Email Link
Andeburger med pulled duck
Forb. tid
45 min
Tilb. tid
4 t 30 min
 

Imponér dine gæster med lækkert mørt andekød og en frisk coleslaw omsluttet af en god burgerbolle.

Antal: 8 Personer
Ingredienser
Pulled duck
  • 1 stk stor optøet and
  • 2 dl ketchup
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk cayenne peber
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk spidskommen
Coleslaw
  • 300 g spidskål
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stk æbler
  • 200 g skyr natural
  • 50 g creme fraiche
  • 3 tsk dijon sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
Tilbehør
  • 8 stk burgerboller
Sådan gør du
Pulled duck
  1. Tænd din ovn og sæt den på 150 grader varmluft.

  2. Start med at rense din and, så den er fri for indvolde og klar til at blive marineret.

  3. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og rør det sammen.

  4. Brug en pensel og smør anden godt ind over det hele.

  5. Læg anden på en bradepande eller ildfast fad i passende størrelse og sæt den ind i ovnen.

    Sæt et ur til 1 time.

  6. Efter en time vendes anden og den kan nu blive smurt med marinaden.

  7. Anden vendes og smørres 4 gange og tages ud efter ca. 4,5 timer.

    Dette kan variere lidt alt efter størrelsen på din and.

  8. Imens anden er varm, tages kødet af og rives fra hinanden med to gafler på et skærebræt eller direkte i et fad.

  9. Dæk kødet til og stil det til side.

Coleslaw
  1. Snit dit spidskål fint og kom det i en stor skål.

  2. Gulerødderne skrælles og rives ned i skålen til spidskålen.

  3. Fjern kerner fra æblerne og skær æblerne i mundrette stykker.

  4. Tag en mindre skål og kom de resterende ingredienser i og rør det sammen.

  5. Vend dressingen med det grønne, så det hele bliver blandet godt sammen.

  6. Sæt skålen med coleslaw på køl indtil at den skal bruges.

Samling af burgeren
  1. Skær bollerne over og rist dem i ovnen på en rist eller på en brødrister.

  2. Tag bunden af en bolle og kom en passende mængde pulled duck på.

  3. Kom nu en tilsvarende passende mængde coleslaw oven på kødet og top med den øverste del af burgerbollen.