Go Back Email Link
Kage med fondant overtræk - vejledning

Her finder du fremgangsmåden til at komme i gang med at lave din helt egen kage med fondant overtræk.

Det kan godt tage lang tid at lave en kage, så derfor har jeg her lavet en fremgangsmåde med billeder.

Ingredienser
  • 1 Kage i valgfri smag
  • 2 Forskellige slags fyld
  • Smørcreme
  • Fondant
Sådan gør du
2 uger før:
  1. Find ud af hvilket udstyr du skal bruge til din kage. Har du det hele hjemme eller skal du have bestilt det på diverse kageshops eller måske det er noget du kan få i en butik.

    Tegn eventuelt en skitse af din kage.

    Beslut dig for hvilken pynt du skal bruge. Måske det skal laves allerede nu.

    Hvis du skal have pynt i fondant, skal det nå at tørre og så er det en god idé at lave det allerede nu og stille det til tørre på en tallerken i et skab. (på den måde får det ikke lys og du undgår støv på dit pynt)

4 dage før
  1. Lav en indkøbsseddel og handl ind.

    Skal du bruge fløde i din mousse, skal den kunne holde sig til efter dagen, hvor kagen skal serveres.

3 dage før
  1. Bag kagen og lad den køle af.

    Skær den i bunde, når den er kølet af.

    Bag eventuelt lagkagebundene hver for sig.

    Kage med fondant overtræk
2 dage før
  1. Lav dine mousser klar.

  2. Saml kagen i en kagering evt. foret med kageplast, så det er nemmere at få af, når kagen har sat sig. (du kan evt. bruge ringen fra din springform, som du har bagt kagen i - altså når den er vasket af)

  3. Læg din kagering på det fad, som kagen skal serveres på.

    Kom eventuelt kageplast inden i ringen.

  4. Kom den første bund i og fyld op med mousse.

    Læg næste bund ovenpå og kom ligeledes mousse i inden du lægger sidste bund på.

  5. Stil kagen på køl i ca. 4 timer (gerne længere - det kommer an på din mousse).

    Fyldet skal kunne nå at sætte sig, så det ikke falder ud, når du fjerner kageringen.

    Kage med fondant overtræk
  6. Lav smørcremen.

  7. Tag kagen ud af køleskabet og løft kageringen af og fjern evt. kageplast.

    Start med at løsne med en lille kniv hele vejen rundt i kanten, så du nemt kan tage det af

  8. Smør kagen op med et lag smørcreme, der samler eventuelle krummer fra bunden.

    Stil kagen på køl.

  9. Når første lag smørcreme er kølet af kommer du endnu et lag på og sørger for at glatte det.

    Kage med fondant overtræk
1 dag før
  1. Overtræk kagen med fondant.

    Det gøres ved at du ruller din fondant ud, så det er stort nok til at kunne komme hen over kagen.

  2. Læg det ovenpå kagen og glat rundt.

    Du skal hive lidt for neden i af fondanten undervejs, så du undgår buler.

    Brug en kage glatter til at få fondanten helt fin glat, når den er lagt over kagen.

    Kage med fondant overtræk
  3. Skal du stable 2 kager ovenpå hinanden, skal du starte med at overtrække den nederste først.

    Det kan være en fordel, at den når at stå i noget tid, inden du sætter den næste ovenpå, da fondanten vil være stivnet og dermed hjælper med at holde fyldet inde i kagen, så den ikke ender med at bule.

    Inden den øverste kage sættes på den nederste, skal den nederste stabiliseres.

    Jeg bruger sugerør, men der kan også købes forskelligt udstyr til det.

    Først stikker jeg en spisepind ned i kagen og bagefter sætter jeg sugerøret i og klipper evt. overskydende sugerør væk.

    Kom en smule glasur på toppen af den nederste kage, så den hjælper med at klistre de to kager sammen.

    Kage med fondant overtræk
  4. Stil kagen på køl og gør pynten klar.

    Tag først kagen ud, når du er klar til at pynte.

  5. Pynt kagen og stil den på køl.

    Sæt en køkkenrulle ind ved siden af. Den vil suge fugten fra køleskabet, så din fondant ikke sveder, når kan tages ud.

På dagen
  1. Mangler der småting, så lav dem nu. Ellers er det bare at servere din fine kage.