Go Back Email Link
Chokolade macarons

Nemme og lækre små macarons bunde med en dejlig smag af chokolade.

Husk at bagetid og temperatur kan afhænge af ovnen og antallet af den størrelse du vælger.

Se eventuelt min guide og vejledning til macarons.

Antal: 24 stk
Ingredienser
  • 75 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 10 g usødet kakao / bagekakao
  • 2 past æggehvider
  • 50 g sukker
Sådan gør du
Macarons bunde
  1. Kom mandelmel, flormelis og kakao i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.

  2. Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt og det ikke klumper.

  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.

  4. Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.

  5. Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast bland marengsmasse.

    Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.

  6. Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.

  7. Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde.

    Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.

  8. Tilsæt det sidst og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.

    Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.

    Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.

    Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

    Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.

    Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.

  9. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.

  10. Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.

    Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.

  11. Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.

  12. Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.

    Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.

  13. Forvarm ovnen til 160 grader almindelig (ikke varmluft)

  14. Bag dine macarons i 10-15 minutter.

    Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.

  15. Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.

  16. Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.

Opbevaring
  1. Gem dine skaller i el lufttæt beholder til du fylder dem.

    Når du har kommet fyld kan de eventuelt fryses ned og spises senere.