Go Back Email Link
5 fra 2 stemmer
Smørrebrød opskrift
Smørrebrød - nemt og lækkert

Opskriften på et lækkert frokostbord - det kan laves nemt og enkelt med et flot udtryk

Ingredienser
  • Rugbrød
  • Smør til brøddet
  • Salat
  • Fiskefilet
  • Æg
  • Rullepølse
  • Leverpostej
  • Roastbeef
  • Tomat
  • Agurk
  • Gulerod
  • Citron
  • Bacon
  • Karse
  • Mayonnaise
  • Remoulade
  • Italiensk salat
  • Ristede løg
  • Rødkål
Ekstra lækkerier til bordet
  • Rejer
  • Sild (hvide og karry sild)
  • Koldrøget ørred eller laks
  • Ekstra æg
  • Ekstra leverpostej
  • Ekstra bacon
Sådan gør du
Forberedelse
  1. Start med at stege fiskefileterne.

  2. Steg baconen og lig den til afdrypning.

  3. Kog æggene

  4. Find rullepølse, leverpostej og roastbeef frem.

  5. Skær tomaten i mindre stykker.

  6. Skær agurken i tynde skiver og skær et hak i, så den kan stilles på brødet.

  7. Skær ligeledes citronen i tynde skiver med et hak i, så den kan stilles pænt på brødet.

  8. Riv guleroden fint, så det er småt og fint.

  9. Find karsen frem sammen med mayonnaise, remoulade, italiensk salat, ristede løg og rødkål.

Ekstra lækkerier til bordet
  1. Kom rejer og sild i forskellige skåle, så de er lige til at stille på bordet.

  2. Kom koldrøget ørred på en tallerken og anret det sammen med lidt kogte æg ovenpå et stykke salat. Drys med karse og læg lidt citron ved.

Fiskefilet
  1. Tag et stykke brød og smør det med smør.

    Kom et stykke salat på brødet og fiskefileten ovenpå.

    Top med remoulade og pynt med et stykke tomat, en skive agurk skåret tyndt og en skive citron.

Æggemad
  1. Tag et stykke brød og smør det med smør.

    Kom et stykke salat på brødet, skær ægget i skiver og kom dem ovenpå.

    Top med mayonnaise og pynt med et stykke tomat, en skive agurk skåret tynd og en skive citron.

    Kom til sidst lidt fintrevet gulerod på toppen sammen med lidt karse.

Rullepølse
  1. Tag et stykke brød og smør det med smør.

    Kom et stykke salat på brødet og en skive eller to af rullepølsen (kommer an på tykkelsen af skiverne).

    Top med italiensk salat, en skive agurk skåret tynd og lidt fintrevet gulerod og karse.

Leverpostej
  1. Tag et stykke brød og smør det med smør.

    Kom et stykke salat på brødet og kom et par skiver leverpostej ovenpå.

    Top med rødkål, en skrive agurk skåret tyndt og en skive bacon.

Roastbeef
  1. Tag et stykke brød og smør det med smør.

    Kom et stykke salat på brødet og en skrive eller to af roastbeefen (kommer an på tykkelsen på skiverne).

    Top med remoulade, ristede løg, en skrive agurk skåret tyndt og lidt karse.