Den her lækre kringle er fyldt med lækker æblekompot, som både har gode stykker og samtidig en dejlig cremet kosistens
Start med at røre gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det sammen.
Tag et bagefad eller en stor skål og smuldr smør og mel sammen med fingrene.
Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej.
Stil dejen til hævning i ca 1 time
Riv marcipanen og sæt den til side (jeg tager den nemme løsning og kommer den i en foodprocessor)
Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær dem i mindre mundrettet stykker.
Kom vand og æblestykker i en gryde sammen med kanesukker og kog i ca. 10-15 minutter.
Æblerne skal være bløde men ikke blive til mos.
Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 15 x 50 cm.
Skær skæve indhak i begge sider, så der kommer en midte på dejen
Kom fyldet på midten af dejen med den revne marcipan nederst og flet siderne ind over, så du får en flot flettet kringle.
Lad kringlen hæve i 15 minutter.
Pensl herefter kringlen med æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.
Bag kringlen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft ovn.