Go Back Email Link
Norske skoleboller med solbær

Brug dem til fastelavn eller som lidt ekstra hyggeligt bagværk til kaffen.

Antal: 24 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 150 g smør
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 120 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 900 g hvedemel
Fyld
  • 1 dl Solbærmarmelade
  • 1 brev Dr. Oetker Økologisk vaniljecreme
Glasur og pynt
  • 5,5 dl flormelis
  • ½ dl vand
  • Dr. Oetker økologisk blackcurrant krymmel
  • Kokos
Sådan gør du
  1. Start med at forberede kagecremen ud fra instruktionen på posen og stil den på køl. Husk at bruge vejledning til bagefast kagecreme. 

    Norske skoleboller med solbær
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Sørg for at blandingen ikke overstiger 37 grader. 

  3. Smuldr gæren i en skål og hæld mælk og smør i skålen og rør gæren ud. 

  4. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og hvedemel og saml til en dej.   

  5. Æltes ca. 5 minutter i røremaskine eller 10 minutter i hånden. 

  6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.  

  7. Kom dejen på et meldrysset bord og del den i 24 lige store stykker. 

  8. For dem til boller og stil dem til hævning i ca. 30 minutter.  

  9. Lav en fordybning i midten af bollerne. 

    Sæt dine pegefingre i midten af bollen og træk udaf. Gør det herefter den modsatte vej. 

    Det kan også gøres ved at bruge to teskeer, som du sætter ned i midten af bollen og trækker hver sin retning. Gør det herefter modsat.

    Hvis dejen trykkes sammen i midten istedet, så kan du risikere at dejen under cremen ikke bliver bagt ordentligt. 

  10. Kom ½-1 tsk solbærmarmelade i fordyningen og derefter 1-2 tsk vaniljecreme i hver bolle.  

    Norske skoleboller med solbær
  11. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter til de er blevet gyldne. 

  12. Når bollerne er kølet af blander du glasuren af flormelis og vand.

    Tilsæt evt. lidt mindre vand, hvis du gerne vil have en tykkere glasur

  13. Kom glasur på bollerne og drys med kokos og krymmel