Go Back Email Link
Appelsin småkager lavet med lækker appelsincurd

For at kagerne fik en lidt fin størrelse, valgte jeg at udstikke dejen, men du kan sagtens lave dem som små firkanter ved blot at rulle dejen ud og skære den i passende størrelser.

Jeg har bagt kagerne først og ladet dem køle inden jeg har smurt fyld på. Derefter har de fået lov at stå lidt på køl, da jeg godt kan lide at smagen rigtigt sætter sig.

Antal: 15 stk
Ingredienser
Småkagerne
  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk revet appelsinskal
  • 150 g smør
  • 1/4 dl vand
Fyld
  • 1,5 dl appelsincurd find link til opskriften i indlæget
  • 1 blad husblas kan udelades, hvis din curd er blevet god fast
Glasur
  • Vand og flormelis
Sådan gør du
Småkagerne
  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og revet appelsinskal i en skål.

  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det godt sammen med melet, så det hele bliver godt fordelt.

  3. Kom vandet ved og saml hurtigt dejen til en kugle.

  4. Kom dejen i skålen og stil den på køl ½ times tid.

  5. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord.

  6. Skær dejen ud i passende størrelse eller stik dejen med udstikkeren, husk at der skal være en top og en bund til alle kagerne.

  7. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være let gyldne, men ikke for mørke.

  8. Lad kagerne køle af.

Fyld
  1. Min orange curd var blevet lidt til den tynde siden, så jeg lagde et blad husblas i blød og varmede curden let, så jeg kunne smelte husblassen. Derefter lod jeg fyldet stå på køl i ½ times tid.

  2. Når kagerne er kølet smører du orange curd på halvdelen og kommer låg på.

Glasur
  1. Rør glasuren op af flormelis og en lille smule vand. Glasuren skal ikke være for tynd, så lad være med at komme ret meget vand i ad gangen.

  2. Kom glasuren på toppen af snitterne og drys med lidt revet appelsinskal eller lidt fin krymmel.