Go Back Email Link
Brændte mandler

Denne opskrift giver dig lækre brændte mandler, men husk det kræver tålmodighed at lave brændte mandler. 

Ingredienser
  • 250 g mandler
  • 250 g sukker
  • 3/4 dl vand
Sådan gør du
  1. Kom sukker, mandler og vand på en pande og tænd på middel varme. 

  2. Sukkeret vil smelte og det er vigtigt at røre rundt, så sukkeret samler sig om mandlerne. 

  3. Først vil sukkeret samle sig om mandlerne som en masse hvide sukkerkrystaller. 

  4. På et tidspunkt virker det som om at sukkeret falder af mandlerne igen, men det betyder ikke at det er mislykket. 

  5. Fortsæt med at røre godt rundt. 

    Sukkeret vil smelte igen og blive til karamel.  

  6. Efterhånden som sukkeret smelter til karamel og mens du rører rundt, vil karamellen samle sig om mandlerne igen. 

  7. Når karamellen er kommet godt rundt på mandlerne og du er tilfreds, hælder du dem ud på et stykke bagepapir. 

  8. Sørg for at fordele mandlerne godt på papiret, så de ikke klistrer for meget sammen. 

    Husk at passe på fingrene.  jeg brænder mig altid på enten panden eller karamelmassen.